Jak se starat o elektrickou koloběžku a její baterii

Elektrická koloběžka není levnou záležitostí a určitě nechcete kupovat novou každým rokem, i když nám prodejcům by to rozhodně nevadilo. My takovou cestou ale jít nechceme, chceme, aby vám elektrokoloběžka vydržela co nejdéle, a když nastane problém, snažíme se ho co nejrychleji vyřešit. Navíc po dobu 2 let nabízíme servis zdarma (včetně dílů). Jak se tedy starat o elektrokoloběžku, abyste v servisu byli co nejméně?

servis elektrokolobezek ostrava

  1. Před jízdou zkontrolujte tlak pneumatik. Pokud budou podhuštěné, nevydáte z elektrokoloběžky maximální rychlost a budete více zatěžovat baterii s motorem.
  2. Zkontrolujte brzdy. Po určité době se mohou uvolnit a mít menší efekt při brždění. Doporučujeme brzdy přitáhnout, popřípadě seřídit kotoučovou brzdu.
  3. Vyhýbejte se jízdám v mokru a dešti. Pokud je nutné absolvovat cestu při špatném počasí, po jízdě osušte elektrokoloběžku suchým hadříkem a nenabíjejte 24 hod.
  4. Při klasickém čištění používejte zvlhčený hadr, nemyjte elektrickou koloběžku pod proudem vody.
  5. Používejte EKO režim, který efektivně využívá výkon baterie a motoru, navíc zvyšuje dojezd elektrokoloběžky.

Nejdůležitější částí elektrické koloběžky je samozřejmě baterie, která po určité době ztrácí kapacitu. Jak se tedy starat o baterii v elektrokoloběžce, aby vám kapacita vydržela alespoň 2 roky?

Náhradní baterie pro elektrokoloběžku X8

  1. Před první jízdou na elektrokoloběžce dobijte baterii do plna.
  2. Nabíjejte pravidelně, nejlépe po každé jízdě.
  3. Elektrokoloběžku nenechávejte vybít pod 20 %.
  4. Nenabíjejte elektrokoloběžku více jak na 80 %. Případně po dosažení 100 % ihned odpojte nabíječku. Doporučujeme zakoupit chytrou zásuvku, kde si nastavíte časovač či plán, kdy se má nabíjení zapnout a kdy vypnout.
  5. Nenabíjejte elektrokoloběžku při nízkých a vysokých teplotách (nabíjejte ideálně mezi 10-30 °C).
  6. Používejte nabíječku, která je v balení (obzvláště nepoužívejte nabíječky s vyšším proudem).
  7. I při dlouhodobém nepoužívání elektrokoloběžky, doporučujeme alespoň 1x za měsíc jízdou vybít baterii kolem 20% a poté znovu dobít na 80 %.

Víme, že i přes veškerou snahu se může občas stát, že baterie rychle ztratí téměř polovinu své kapacity. Proto u elektrických koloběžek Smoot EZ6 Lite a Smoot EZ6 máte navíc 1 baterii na výměnu zdarma, kterou vám rádi vyměníme u nás v servise.

Nabídka elektrických koloběžek >